Apple and Peanutbutter

by tisdag, augusti 2, 2016

(English below) Det näst bästa jag vet (efter frukost) är mellanmål! Jag gillar mellanmål delvis för att det minskar eventuellt sötsug men också för att det håller blodsockret på en jämn nivå. Det är dock viktigt att se till att man får i sig rätt typ av mellanmål, och att man inte använder det som en ursäkta att få trycka i sig extra mycket mat en dag. Hur ser du på mellanmål? Äter du mellanmål och isåfall vad?

För några veckor sedan fick jag hem 1 kg (!!) jordnötssmör från Nu3 (som just nu har 30% rabatt) och jag passade därför på att göra ett av mina favoritmellanmål: Äpplen doppade i jordnötssmör. Det är sjukt lätt att göra och det smakar så himla gott! Jordnötssmöret innehåller dessutom 28 g protein per 100 g, vilket gör det till en väldigt bra proteinkälla.

Du behöver egentligen bara två ingredienser: Äpple och jordnötssmör. Dela äpplet i bitar och doppa i jordnötssmöret. Vill man kan man toppa med lite frön eller crunchy müsli.

apple-slices-with-peanutbutter

 

ENGLISH: The second best thing I know (after breakfast) is snack-time! For me eating between meals helps me reduce sugar cravings and it also keeps my blood sugar at a steady level. However, it is important that you choose the healthy kind of snacks. Do you eat between meals? And what do you eat?

A few weeks ago I got 1 kg (!!) peanut butter from Nu3 (which currently has a 30% discount) and I took the opportunity to make one of my favorite snacks: apple slices dipped in peanut butter. It’s really easy to make and it tastes so damn good! Peanut butter contains 28 grams of protein per 100 grams, making it a very good source of protein for us herbivores.

You only need two ingredients: Apples and peanut butter. Slice the apples into pieces and dip it in peanut butter. If you want to, you can garnish with some seeds and/or crunchy muesli.

4 Responses
 • Cecilia
  augusti 2, 2016

  Men då gott och enkelt. Jag är urusel på mellanmål, (matrutiner är inte min starka sida) men jag brukar ta några torkade aprikoser på eftermiddagarna när det känns som värst

  • Catrin
   augusti 4, 2016

   Torkade aprikoser är ju så gott!! 🙂

 • Brooke
  augusti 2, 2016

  Awesome!!

 • chrissy
  augusti 4, 2016

  maj gaaahd vad gott!!! testade detta och måste bara säga: TACK! tror detta kommer bli min nya favvomellis :DD

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.