Gör egen chiapudding

Gör egen chiapudding

post thumb
Chiapudding
by Johanna/ on 15 Aug 2022

Gör egen chiapudding

När chia dök upp på den svenska marknaden för något tiotal år sedan så blev det snabbt mycket uppskattat. Idag är chiafrön något av en basvara för många veganska recept. Frönas slembildande egenskaper och deras fräscht syrliga smak gör att de passar perfekt till att göra en pudding. Chiapudding kan du äta som efterrätt, som kvällsmål eller till frukost. Den är lätt att göra och minst lika lätt att variera.

Gör chiapudding såhär

För att göra en portion chiapudding gör du som följer. Blanda två matskedar chiafrön med två deciliter havremjölk och ställ in i kylskåpet ett par timmar, helst över natten. När det är dags att ta ut blandningen från kylskåpet så kommer du märka att den stelnat till en fast gröt eller en härlig pudding. En perfekt och nyttig del av frukosten, eller om du vill äta den som efterrätt – rör ner lite vaniljsocker i.