Veganmat

Veganmat

Veganmat för finsmakare

Tillhör du dem som har ett stort matintresse och vänner som gärna kommer på middag eller ställer upp som provsmakare. Även de personer som är veganer och som du som ännu inte övertygad vegan, i ärlighetens namn tycker är lite svårt att hitta recept till? Sitt lugnt i båten, vi har en massa tips och annan matnyttig information om veganmat recept som vi mer än gärna delar med oss av till alla som är intresserade. Vad sägs om vegansk prinskorv, vegansk festmat eller recept på en vegansk trerättersmeny?

Här kommer vi att guida dig genom den underbara världen av veganmat och tipsa om välsmakande veganrätter som passar alla, även de som inte är veganer.

Gör moderna veganrätter av klassiska maträtter

Det är något visst med att grilla och många har upptäckt att det går utmärkt att grilla året om. Korv är en grillklassiker och vem kan motstå den välsmakande prinskorven – en vegansk sådan såklart.

Vill du lyxa till det när du ska grilla veganmat gör du prinskorven själv. Köp formbar färs och mixa den med dina favoritkryddor, lök, lite senap och olja. Forma smeten till korvar och snurra in dem hårt i aluminiumfolie så de håller formen. Ta bort folien efter 2-3 minuter och grilla färdig korven.

Veganmat
Veganmat

Festmat för veganer

Vi har provlagat massor av veganska recept på nätet och festmat är inget undantag. Tiden då vegetarianer och veganer fick en grönsallad att äta på julborden eller bröllopsfesten är förbi. I takt med att allt fler äter enbart växtbaserat ökar även utbudet på vegansk mat och fler kockar intresserar sig även för det veganska.

Förutom de hemmagjorda prinskorvarna som vi tipsade om ovan finns det massor av annan smarrig festmat gjord efter veganska recept. Vad sägs om festmatens festmat – smörgåstårtan. Här är det egentligen bara din fantasi som sätter gränserna. Gör minivarianter och prova dig fram med olika smaksättningar.

Fixa trerätters med veganmat recept

Då har du fått tips på veganska recept till festmat och hur du gör för att grilla veganmat. Då återstår den utlovade avdelningen festmat. Vi går direkt på en trerättersmeny – förrätt, huvudrätt och dessert – som är baserad på veganmat recept. Vi börjar med den första. Förrätt: Friterat bröd med , crème fraiche rödlök och tångkaviar . Huvudrätt: Bondbönbiffar med krämig polenta, pistagenötter och zucchinisallad . Dessert: Passionsfrukt med bär och kikärtsmaräng. Låter det läckert? Bra! Här kommer nästa trerättersmeny med veganmat. Förrätt: Bruschetta med confiterad tomat och cashewcrème. Huvudrätt: Kronärtskocksbiffar med rostade rotfrukter och limesås. Dessert: Flamberade kokoscrêpes med apelsinsås och vaniljglass. Det bästa av allt är att det här är bara en bråkdel av all festlig veganmat som finns. Vi uppdaterar med inspirerande nya veganrecept!