Recept på vegan lasagne

Recept på vegan lasagne

post thumb
Vegan Lasagne
by Johanna/ on 20 Sep 2021

Recept på vegan lasagne

Det finns ingen anledning till varför man ska avstå lasagne bara för att man är vegan. Idag finns flera bra alternativ på vegan lasagne som är precis lika goda som en rätt med kött. Recepten passar både de som är veganer och de som bara vill äta lite mindre kött. Rätten brukar även vara omtyckt av barn.

Som vegan är du säkerligen alltid på jakt efter goda och enkla vardagsrecept som går snabbt att slänga ihop. Något som är bra med lasagne är att den till viss del sköter sig själv i ugnen.

Byt ut köttfärsen

Idag är det väldigt enkelt att vara vegan eftersom det finns flera goda substitut till kött. Istället för den traditionella köttfärsen väljer du bara sojafärs istället. Många som äter det märker knappt att det inte är traditionell köttfärs i receptet.

I övrigt så kan du använda samma fyllning som en traditionell lasagne. Många gillar även att ha lite röda linser för att få en bättre konsistens. Du kan dock ha i precis vad du känner för och tycker om.

Vegan lasagne med vegansk bechamelsås

Något som är annorlunda när du ska göra en vegansk lasagne är den typiska bechamelsåsen. Dessa är några ingredienser du kan använda:

• En havrebaserad mjölkersättning som till exempel Oatly
• Valfritt veganskt smör som passar
• Krydda med salt och peppar

Var inte rädd för att experimentera

Något som är roligt med att vara vegetarian är att man har stora möjligheter att experimentera och testa sig fram. Prova olika substitut som kan fungera till vegan lasagne och se vad som funkar för dig. Kanske börjar du lägga upp egna recept?

Om du är vegan får du inte glömma bort att lasagneplattorna ska vara gjorda utan ägg. Är du osäker så läs gärna innehållsförteckningen eller köp dem i en vegansk butik. Då kan du vara säker på att du inte får några animaliska produkter i din goda lasagne.