Raw Mango cake

Raw Mango cake

post thumb
Raw Mango Cake
by Johanna/ on 20 Apr 2022

Raw Mango cake

Vilken vecka det har varit! Härligt påskledig i måndags för att sedan jobba en dag, sedan bar det av till Kalmar och Linnéuniversitetet ännu en gång. Denna gång var det dock inga tentor som väntade utan två heldagar med laborationer, riktigt roligt faktiskt! Man får så himla mycket bättre förståelse för det man studerar om man kan se det i praktiken. Under resans gång har jag även kommit fram till att det är dags att göra tjejklassikern! 🙂 Första tävlingen blir Lidingöloppet i september, nu måste jag alltså börja träna löpning igen. Wish me luck!

På tal om något helt annat så gjorde jag en så himla god raw cake häromdagen med smak av mango, kokos och lite passionsfrukt. Så himla lätt att göra, och både god och nyttig! Den bästa kombon!

RAW MANGO CAKE

PORTIONER: ca 10 bitar / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER

INGREDIENSER, botten:

4 dl nötter (Jag använde mig av fairtrade/eko cashew och mandlar från Bodystore.se/Smiling)
15 st daldar

INGREDIENSER, topping:

500 gram mango
400 gram kokosmjölk
Saften från en halv citron
1 krm äkta vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR:

Blanda nötter och dadlar i en matberedare. Pressa sedan ut degen i en springform.
Mixa mangon tillsammans med kokosmjölken tills det blir en jämt smet. Häll sedan över smeten över botten i springformen. Ställ in tårtan i frysen och låt stelna. Ta fram och tina ca 20-30 minuter innan servering. Servera gärna med lite passionsfrukt och njut!