Veganska rätter som passar till bjudning

Veganska rätter som passar till bjudning

post thumb
Veganska Rätter
by Johanna/ on 12 Aug 2023

Veganska rätter som passar till bjudning

Ska du anordna en fest inom den närmaste tiden? I så fall kanske du vill ha tips på goda och veganska recept som passar perfekt till en bjudning. Oavsett om alla i sällskapet är veganer eller inte, är det aldrig fel med några alternativ till middagen. Det behöver inte heller vara så svårt att laga. Många veganska rätter kan du slänga ihop på mindre än en halvtimme, och då ha mer tid över till gästerna.

Välj en god sallad

Något som alltid går hem är att laga en god sallad. Du kan välja att göra det till huvudrätt eller som en liten sidotallrik. Om du vill ha ett substitut till protein kan du välja en sallad där tofu får vara huvudingrediensen. Matcha gärna med lite rödlök, avokado och koriander. Om du vill ge salladen lite mer färg kan du också ha i lite tångkaviar. Det blir både syrligt och gott.

Veganska rätter som är perfekta för grillen

Vill du slå på stort och grilla kan du alltid göra dina egna grillspett. Istället för att grilla kött kan du välja att grilla auberginespett som du marinerar i soja. Du kan sedan servera dessa med det ris som du föredrar. En stor fördel med grillspett är att de också går att äta med en hand. Perfekt om du och ditt sällskap vill spela Ordel eller brädspel under bjudningen.

Visste du att det även finns veganska rätter i form av biffar som du kan köra på grillen? Det finns så kallade veganbiffar som är gjorda på bönor och broccoli. Den är perfekt att kombinera med en god pastasallad och en avokadokräm och kommer garanterat att uppskattas av sällskapet.

Glöm inte bort efterrätten

När du har en festbjudning får du inte glömma bort att avsluta med en god efterrätt. Visste du till exempel att du kan göra en vegansk pavlova som säkerligen blir uppskattad? Du byter bara ut de traditionella äggvitorna mot kikärtsspad för att göra en spröda marängen. Sedan kan du dekorera tårtan som du själv vill.

Ett annat alternativ är att göra en trevlig cheesecake som du dessutom inte behöver baka. Du använder cashewnötter som bas tillsammans med mandlar och dadlar. När du är klar med botten och smeten behöver du bara lägga in allt i frysen och låta det stelna i minst 8 timmar. Sedan är de redo att serveras.

Veganskt behöver inte vara svårt

Som du märker behöver det inte alls vara svårt att laga vegansk mat. I takt med att det har blivit allt populärare att äta vegansk kost har det också kommit flera substitut på marknaden. Du kan ofta följa vanliga recept och bara byta ut de animalistiska produkterna mot veganska substitut. På så sätt kan du snabbt och enkelt slänga ihop en bra och trevlig bjudning. Det är inte heller några problem att bjuda på en vegansk trerätters-middag som passar alla smaker. Det kan också vara en möjlighet att få fler att få upp ögonen för vegansk kost, även om de inte brukar äta det i vanliga fall.

Snabba recept på efterrätter

Att spara snabba veganska recept behöver inte bara inkludera middagar. Du kan även leta efter goda efterrätter som är enkla att svänga ihop när du är sugen på något sött. Chokladbollar är en klassiker som även finns i vegansk tappning. De flesta använder sig av dadlar för att få en god chokladsmak. Då är de dessutom helt sockerfria och ett nyttigare alternativ.

På samma tema kan du även göra goda browniebars som är ett perfekt snacks. De passar perfekt till en kopp kaffe eller när du sitter på bussen på väg till jobbet.