Raw Maca & Chiabollar

Raw Maca & Chiabollar

post thumb
Maca & Chiabollar
by Johanna/ on 08 Sep 2021

Raw Maca & Chiabollar

God morgon!

Äntligen är det fredag! Idag är det inte heller någon vanlig fredag, jag och min sambo ska nämligen ut och käka middag och fira min födelsedag så där lite i förväg. Bordet är bokat på Brasserie Godot som har en helvegansk 3-rätters meny. Jag blev så himla glad när jag fick tipset om detta ställe på Facebook, trodde aldrig jag skulle hitta en bra restaurang med trerättersmeny att välja på! 🙂 Förhoppningsvis kommer en recension av maten och stället innan helgen är slut!

Tidigare har jag fått ett paket med lite olika vegan-produkter från Nu3 så nu tänkte jag att det var dags att testa några av produkterna, bland annat maca-pulver och chiamjöl. Det ledde till supergoda macabollar som inte går att sluta äta, farligt goda blev de! Visste du att maca dessutom sägs vara väldigt bra för hälsan? Vegkitchen har listat 7 anledningar till varför du bör äta maca:

  1. Den innehåller vitaminer Maca är rik på B- C- och E-vitaminer. Den innehåller också mycket kalcium, Zink, Järn, Magnesium, Fosfor och aminosyror.

  2. Den gör dig bättre i sängen Maca används till både kvinnor och män, den ökar uthålligheten och ska balansera hormoner och öka fertiliteten.

  3. Den är bra för kvinnor Maca minskar menstruella besvär, som kramp, oro och humörsvängningar.

  4. Den ger dig energi Redan efter några dagars användning kan du känna dig piggare. En liten mängd maca om dagen kan vara precis det du behöver för att boosta din energi!

  5. Den är rent generellt väldigt hälsosam Den innehåller järn och hjälper till att bygga röda blodceller, något som kan vara bra mot hjärt-&kärlsjukdomar. Maca håller också ben och tänder hälsosamma och hjälper också till att bygga muskler vid träning.

  6. Den är bra för huden For somliga hjälper maca mot akne, för andra så minskar den hudens känslighet vid temperaturskillnader, vilket kan vara bra i ett land som Sverige där temperaturen ofta ändras.

  7. Den balanserar humöret Om du är orolig, stressar eller deprimerad kan maca minska dessa symptom. Vissa har uppgett att de fått en ökat mental energi och fokus.

MACA & CHIABOLLAR

PORTIONER: 4 / TIDSÅTGÅNG: 60 MINUTER

INGREDIENSER:

10 dadlar
1 dl cashewnötter/mandel
2 msk macapulver (finns ekologiskt att köpa hos Nu3)
2 msk chiamjöl
2 msk kokosolja
0.5 msk agavesirap
1 tsk ingefära
En nypa himalayasalt

GÖR SÅ HÄR:

Kärna ur dadlarna och blanda sedan ned alla ingredienserna i en matberedare.
När allt blandats till en kladdig deg är det dags att börja rulla, jag gjorde cirka 20 st små bollar. Väljer man att göra mer normalstora blir det nog ungefär 10 stycken. För att slippa bli kladdig när man äter rullade jag mina dessutom i ett tunt lager av macapulver.