Vegan Pancakes (Veganpannkakor)

by söndag, juli 31, 2016

(English below) Att göra amerikanska pannkakor har blivit lite av en personlig favorit hemma hos oss på helgerna. Det behövs inte så många ingredienser och det känns otroligt lyxigt att kunna sitta i 2 timmar och bara njuta av en riktigt god och stor frukost. Något som det däremot var väldigt länge sen jag gjorde är ”vanliga” tunna pannkakor. Jag har liksom inte hittat tiden till att få fram ett bra recept som inte innehåller ägg, förrän nu! Låt mig presentera mina mumsiga veganpannkakor, helt fria från animaliska produkter och dessutom glutenfria!

Veganpannkakor

{ PORTIONER: 2 / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }

INGREDIENSER:
2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk majsmjöl (Bodystore har just nu 15% rabatt på ekologiskt majsmjöl)
1 msk kokosolja
4 dl havremjölk (Jag använder Oatlys iKaffe)
1 msk agavesirap
salt

GÖR SÅ HÄR:
Vispa ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt sedan olja, mjölk och agavesirap under omrörning.
Vispa tills du har en jämn smet utan klumpar.
Stek på medelvärme på båda sidor. Använd ca 1 dl per pannkaka.

Gluten free and vegan pancakes made with buckwheat - by theVeganista

ENGLISH: Having american pancakes for breakfast have become a bit of a personal favourite in our home on the weekends. You don’t need a lot of ingredients and it feels luxurious to just sit for 2 hours and enjoy a really good breakfast. Something I haven’t made in a while are the ”regular” thin pancakes. I haven’t really found the time to come up with a new good recipe that does not contain eggs, until now! Let me introduce to you my yummy vegan pancakes, completely free from animal products and also gluten-free!

Vegan pancakes

{ SERVINGS: 2 / TIME: 20 MINUTER }

INGREDIENTS: 
2 dl buckwheat flour
1 teaspoon baking soda
2 tbsp corn flour 
1 tbsp coconut oil
4 dl oat milk (I use Oatly iKaffe)
1 tablespoon agave syrup
salt

DIRECTIONS:
Mix all the dry ingredients together.

Add oil, milk and agave, blend ingredients well.
Heat a lightly oiled frying pan on medium heat. 
Use approximately 1 dl of batter for each pancake.
Brown on both sides and serve. 

 veganpannkakor-glutenfria

No tags 1 Comment 0
1 Response

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *