
(English below) Någon gång då och då kan jag tycka det är roligt att testa någon av alla nya vego-produkter som finns ute i affärerna. Det senaste året har det fullkomligt exploderat med olika vegetariska och veganska alternativ till vanligt kött. Jag tycker såklart det är jätteroligt, även om jag själv inte köper så mycket färdiga produkter allt för ofta. När det händer brukar det vara vid brist på tid eller ork, eller när det är extrapris. Häromdagen hittade jag k*ckl*ngbitar från Astrid och Aporna till ett bra pris och tänkte att jag slänger ihop någon form av kycklinggryta. Sagt och gjort, med få ingredienser hemma lyckades jag slänga ihop 4 matlådor att ha till lunch i veckan.

Vegansk Kycklinggryta
{ PORTIONER: 4 / TIDSÅTGÅNG: 15 MINUTER }
300 gram k*ckl*ngbitar (1 paket)
200 gram stark ajvar
1 vitlöksklyfta
Skölj av och skär upp purjolök, morötter och paprika.
Fräs purjolök tillsammans med vitlök i olja en liten stund innan du häller i morötter, paprika, pecannötter och k*ckl*ngbitarna.
Stek ca 3-4 minuter och häll sedan i ajvar och äppelcidervinäger.
Låt puttra en liten stund innan du serverar.
Toppa gärna med lite pumpa- och solrosfrön och servera med ris, pasta eller annat gott.
(Jag åt min gryta med lite överbliven babyspenat)

Sharing is caring – feel free to pin this to Pinterest <3
Vegetarian Chicken stew
{ SERVINGS: 4 / TIME: 15 MINUTER }
300 gram ”chicken”
200 grams strong ajvar
1 clove garlic
1-2 dl pecan nuts
2 carrots
5-10 cm leeks
1 yellow pepper
2-3 tablespoons of apple cider vinegar
Rinse off and cut the leek, carrots and peppers.
Fry the leeks with garlic in oil for a while before you add carrots, peppers, pecans and ”chicken”
Fry for about 3-4 minutes and then pour in the ajvar and apple cider vinegar.
Let simmer for a while before serving.
Garnish with pumpkin- and sunflower seeds and serve with rice, pasta or other.
(I ate mine with a some leftover baby spinach)
Lovisa
juli 25, 2016Jag brukar inte heller köra på köttsubstitut, men det här ser riktigt gott ut!
N
juli 25, 2016Det ser riktigt gott ut!
Emma Engström - Skönhetsbloggare hos Beautyboulevard
juli 25, 2016Åh, detta tror jag att jag skulle gilla skarpt! 😀
Sara
juli 25, 2016Det såg gott ut 🙂
Netti Starby
juli 25, 2016Det där ser riktigt gott ut och tack så mycket för tipset! Kram