Mhamara

by söndag, februari 28, 2016

Muhammara (eller mhammara) är en paprikadipp som ursprungligen kommer från Syrien. Muhammara fungerar bra som dipp för bröd eller som pålägg, men också supergott tillsammans med falafel!

Mhamara / Muhamara / Muhammara

{ PORTIONER: 2 SMÅ SKÅLAR / TIDSÅTGÅNG: 10 MINUTER } 

INGREDIENSER:
2 röda paprikor
2 dl valnötter
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
2 msk creme de balsamico
0.5 tsk kummin
0.5 dl olivolja
Chili (efter egen smak)
Salt & Peppar
Ev. Ströbröd

GÖR SÅ HÄR:
Skölj och dela paprikorna i bitar. Blanda alla ingredienser  i en mixer/matberedare tills det blir en krämig röra. Tillsätt chili efter smak, är du känslig för stark mat kan du strunta i chili. Om röran är lite vattnig av paprikorna kan du blanda i lite ströbröd för att få en fastare konsistens.
Garnera gärna med lite oliver och färsk mynta.

1 Response
  • Mårtenssons Kök
    februari 29, 2016

    Låter som en härlig röra, helt i vår smak. Så gott med lite crunch från nötterna och hetta från chilin.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *