Recept på vegansk kladdkaka

Recept på vegansk kladdkaka

post thumb
Vegansk Chokladtårta
by Johanna/ on 30 Aug 2020

Recept på vegansk kladdkaka

Kladdig och lagom seg. Det har blivit populärt att baka en vegansk kladdkaka med nyttiga och energiboostande ingredienser. Det finns en rad olika sätt att få den rätta sötman och chokladsmaken. De som vill ha en naturlig sötma i sin kaka, brukar föredra kladdkaka med dadlar. Rårörsocker eller sirap är andra sötningsmedel som lämpar sig väl för den här typen av bakverk.

Alternativen för dig som är vegan blir allt fler. Idag kan man hitta många smarriga recept på vegansk kladdkaka. En vegansk chokladkaka är ett säkert val, som även passar laktosintoleranta då den är helt utan smör, ägg och mjölk.

Vegansk chokladkaka, perfekt för fredagsmyset

En vegansk chokladkaka passar extra bra till fredagsmyset. Ett annat tillfälle när en god kaka kommer väl till pass är under spelkvällen. Den kan avnjutas såväl i större sällskap under pokerkvällen som i form av en mugcake när du spelar ditt favoritspel via mobilen.

Det går snabbt att slänga ihop en vegansk kladdkaka, speciellt om du förbereder alla ingredienser direkt i samma bunke. För att få den extra saftig bör kakan svalna i sin form och sedan vara ett par timmar i kylskåp innan servering.

Vad kan jag tillsätta i en vegansk kladdkaka?

När det kommer till veganska kladdkakor finns det olika ingredienser att tillsätta beroende på vad man själv föredrar eller om det finns några allergier:

• Det går bra att tillsätta sirap till receptet
• Det finns glutenfria veganska kladdkakor
• Banan och kikärtsspad går utmärkt att ha i kakan

Den mest populära veganska kladdkakan

Kladdkaka med dadlar är ett självklart val till fikabordet om man är ute efter en kaka som får alla ingredienser att gå ihop med varandra. Den passar till stora som små tillfällen och är både nyttig och lyxig på samma gång.

Att ha mycket socker i sin kladdkaka är onyttigt och inte speciellt gott. En kladdkaka med dadlar är söt på en lagom nivå, men vill man ändå ha lite mer sötma är det bara att tillsätta råsocker. Det går även att pudra på florsocker över kakan och servera tillsammans med vegansk grädde.