Äntligen måndag igen! En ny vecka med nya möjligheter och nya utmaningar! Jag tror att det är viktigt att man försöker ha en så positiv inställning till livet som möjligt. Istället för att hänga upp sig på att helgen är slut och vad tråkigt det är med måndag så får man vända det till något positivt och se alla möjligheter istället för alla problem.
Jag har i alla fall tillbringat större delen av helgen med att äta god mat. I lördags var jag hos min syster och grillade med familjen. De bjöd på de mest fantastiska bönburgare jag någonsin ätit! Jag ska försöka laga dem igen snart så ni kan få ta del av receptet! Tills vidare får ni nöja er med min nya favorit zucchini sushi, helt fantastiskt god!
RAW ZUCCHINI SUSHI-RULLAR
PORTIONER: ca 4 / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER
INGREDIENSER:
100 gram blötlagda cashewnötter
1 msk äppelcidervinäger
1 zucchini
1 morot
1/2 gurka
1/2 röd paprika
GÖR SÅ HÄR:
Blötlägg 100 gram torra cashew, gärna över en natt om möjligt men det räcker med ca 1 timme.
Mixa cashew och äppelcidervinäger tills du har en krämig röra.
Hacka grönsakerna i långa stavar.
Skiva zucchinin på längden med hjälp av en osthyvel.
Fördela cashewkrämen på zucchiniskivorna, lägg på några grönsaksstavar och rulla ihop dem.
(Du kan eventuellt behöva fästa dem med en tandpetare)
Jag åt dessa tillsammans med lite rester av min blomkålssallad jag gjorde förra veckan, supergott!