Raw cauliflower salad (Blomkålssallad)

Raw cauliflower salad (Blomkålssallad)

post thumb
Blomkålssallad
by Johanna/ on 12 Aug 2016

Raw cauliflower salad (Blomkålssallad)

Alltså, bästa salladen på länge! Jag har aldrig varit något stort fan av sallad och jag äter i princip aldrig sallad när jag är ute. De få gånger jag gör sallad hemma består den absolut inte av tomater och isbergssallad!

Trots att det har varit väldigt kallt och ruggigt väder i Stockholm de senaste dagarna så vägrar jag ge upp tanken på att det fortfarande är sommar. Det är trots allt inte ens mitten på augusti än. Här om dagen gjorde jag därför en supergod rawfood sallad gjord på blomkålsris och goda grönsaker. Tillsammans med den sötsyrliga dressingen är den perfekt för varma sommardagar (vare sig man drömmer sig bort eller ej).

RAW SALLAD MED BLOMKÅLSRIS

PORTIONER: 2-4 / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER

INGREDIENSER:

400 gram blomkål
2 morötter
1 paprika röd/gul
200 gram blandade bönor
1 handfull sockerärtor
Persilja

INGREDIENSER, dressing:

2 msk olivolja
Saften från 2 lime
2 tsk agavesirap
2 krm ingefära (pulver eller färsk)
Ev. en skvätt äppelcidervinäger
Chili, efter smak
Salt & Peppar

GÖR SÅ HÄR:

Riv blomkålen på den grova sidan på ett rivjärn.
Skala och hacka grönsakerna i mindre bitar.
Skölj av bönorna och blanda alla ingredienserna.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna till dressingen och ringla över salladen och servera!