Nu är det äntligen måndag igen, och det betyder att det är dags för Gröna Februaris andra recept! Jag fortsätter på temat med mysig helgmat. Förra helgen hade vi nämligen finbesök här hemma med både middag och spelkväll! Mitt lag förlorade, men vad gör det när både sällskapet och maten är toppen! Men vad bjuder man då på när halva sällskapet är veg*ner och andra halvan är köttfantaster? Buffalo Wings så klart! Men inte vilka buffalo wings som helst, utan sådana som är gjorda på blomkål! Det är lätt att göra och smakar otroligt gott!
VEGAN BUFFALO WINGS
PORTIONER: 2-4 / TIDSÅTGÅNG: 60 MINUTER
INGREDIENSER:
1 blomkålshuvud
1 dl valfri växtbaserad mjölk (Jag använde mig av Oatlys havremjölk)
1 dl vatten
1.5 dl mjöl (Jag använde mig av bovete/teff-mjöl)
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk kummin
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk cayennepeppar (valfritt, blir lite extra starkt)
Valfri BBQ-sås
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225c och skär upp bitar av blomkålen.
Blanda alla ingredienserna (utom blomkål och BBQ-sås) i en bunke tills du har en jämn smet.
Doppa bitarna av blomkålen i såsen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt i ugnen i cirka 15 minuter, och vänd blomkålsbitarna efter halva tiden. (Alternativet för att få de extra krispiga är att istället fritera blomkålsbitarna med smet i het olja, ca 5-10 minuter)
Ta ut plåten och doppa eller pensla hela blomkålsbitarna med BBQ-sås, stoppa sedan in de i ugnen igen i cirka 30 minuter så de blir lagom genomstekta.
Servera gärna med lite rotfrukter och goda dippsåser som salsa och hummus.