Härligt Hälsosam - Ät Medvetet Med Syra/bas-kontroll

Härligt Hälsosam - Ät Medvetet Med Syra/bas-kontroll

Härligt Hälsosam - Ät Medvetet Med Syra/bas-kontroll
186 SEK
Mer Info!

Den inspirerande nya vegetariska kokboken Härligt hälsosam, skriven gemensamt av en nutritionist och en gourmetkock, har redan gjort succé världen över. Nu finns den i svensk översättning. Boken bygger på inspirerande fakta om hur en balans mellan syrabildande och basiska livsmedel kan ge en sund livsstil.

Brukar du dricka en kopp kaffe till frukosten, eller ett glas vatten med citron? De flesta livsmedel kan delas in i kategorierna basiska eller syrabildande, där kaffe är syrabildande, vatten med citron mycket mera basiskt. För att gynna immunförsvaret och anstränga matsmältningssystemet så lite som möjligt behöver vi en balans av dessa olika typer av födoämnen, där tyngdpunkten bör ligga på basisk kost.

I boken Härligt hälsosam, storsäljaren som uppmärksammats av bland annat Victoria Beckham och Robbie Williams, förklaras principerna bakom ett nytt sätt att äta hälsosamt. Här är målet inte en snabb viktnedgång, utan långsiktighet. Det handlar om att hitta jämvikt och att njuta av mat utan pekpinnar. I bokens första del presenteras praktisk fakta om hälsosamt ätande, vitaminer, kolhydrater och proteiner. Bokens grundprincip, med basisk och syrabildande mat i centrum, förklaras utförligt och läsaren får med sig både menyplaneringsförslag och kunskaper om hur man genom att äta rätt kan bli av med besvär som uppsvälldhet, svettningar och sömnsvårigheter. Den andra delen består av antal nyttiga, goda och lättlagade recept. Allt från risotto på rött ris till chokladmoussetårta med kokosmjöl ingår, och ledordet i matlagningen är vegetariskt, lust och nytänkande.

Natasha Corrett, gourmetkock som började arbeta på restaurang redan som 16-åring och Vicki Edgson, nutritionist med flera böcker bakom sig, har skrivit Härligt hälsosam tillsammans. Deras olika yrkesinriktningar ger en framställning som täcker in flera olika aspekter av det hälsosamma ätandet.