Stora Kokboken För Små Kök - 111 Gröna Och Lättlagade Recept För Tiny Living

Stora Kokboken För Små Kök - 111 Gröna Och Lättlagade Recept För Tiny Living

Stora Kokboken För Små Kök - 111 Gröna Och Lättlagade Recept För Tiny Living
199 SEK
Mer Info!

Att laga mat på en liten yta kan vara en utmaning. Det vet alla som någon gång bott i studentlägenhet, åkt på husvagnssemester eller försökt laga mat i det sparsamt utrustade köket på landstället. Men att köket är litet betyder inte att matlagningsglädjen måste vara det.   

Stora kokboken för små kök är receptsamlingen för dig som lever smått, men som inte vill låta det begränsa din matlagning. Här får du lära dig att laga lasagne utan ugn, småkakor i stekpanna, eller crêpes där osten får smälta inuti i stället för ovanpå. Samt en hel del andra smarta knep för att trivas i det lilla köket.    

Recepten är helt igenom växtbaserade och enkla att laga de kräver varken ugn eller mer än två spisplattor. Vad sägs om apelsintofu med ångkokt grönkål, olivburgare med persiljemos eller sötpotatishalvor med jordnötskräm? Och till efterrätt, varför inte en stekt äppelpaj?   

Erica Zontho (f. 1984) är uppvuxen i Frövi men har bott hela sitt vuxna liv i Trollhättan. I köket intresserade hon sig som yngre mest för bakning, men när hon blev vegan väcktes även matlagningslusten. Hon har tidigare studerat media och informatik och driver för närvarande diverse projekt, bland annat Zonthos kök på Instagram.   

Ordförklaring:  Tiny living. En rörelse som förespråkar enklare liv och mindre boenden, som ett sätt att skapa ekonomisk trygghet, stärka lokalsamhällen och motverka konsumism.