Baka Med Frukt & Grönt - En Glutenfri Blandning Av Sött Och Salt

Baka Med Frukt & Grönt - En Glutenfri Blandning Av Sött Och Salt

Baka Med Frukt & Grönt - En Glutenfri Blandning Av Sött Och Salt
209 SEK
Mer Info!

Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt är bakboken för den som vill lära sig mer om hälsosam bakning på naturliga råvaror. Det går nämligen alldeles utmärkt att baka både fantastiskt gott och samtidigt nyttigare! 

Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj.

De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm.

UR INNEHÅLLET:

Birgittas tankar kring glutenfri bakning

Naturlig sötma eller sötningsmedel?

Matnyttiga baktips

Söta bollar, tryfflar och småkakor bakade utan ugn

Mjuka kakor, bullar och pajer 

Tårtor och bakelser

Matiga bakverk till picknickkorgen

Mustiga matbröd

Salta kex och smakfulla tilltugg 

Om författaren: Birgitta Höglund är matbloggare och författare till de populära kokböckerna Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv och Låt bönor förändra ditt liv - kokboken. Det här är hennes sjunde kokbok, varav tre givits ut i USA, en i Norge och en i Finland.