Renée Voltaires ekologiska och veganska matchalattemix gör det busenkelt att få till en lyxig matchalatte hemma – tillsätt bara lite varm växtbaserad mjölk! Matcha, kardemumma och ingefära är en ljuvlig smakkombo som dessutom är en perfekt ingång för matcha-nybörjaren! Matcha är ett grönt te som kommer från Japan. Tesorten kallas Tencha och växer i skuggan för att utveckla ett kraftfullare klorofyll. I början av april, ett par veckor innan skörd, täcker man dessutom plantorna med en duk. Detta gör att ämnena theanin och katekin stimulerar klorofyll och aminorysor, vilket ger den intensivt gröna färgen och de fantastiska näringsegenskaperna. De finaste bladen väljs ut, plockas för hand och ångas innan de torkas. Stjälkar och bladådror rensas bort innan bladen stenmals till ett finkornigt pulver. Gjord på japanskt matcha-te av högsta kvalitet. Smaksatt med ingefära, kardemumma och mynta. Rik på fiber och näringsämnen. Fri från gluten och tillsatt socker. Användning: Vispa ca. 2 tsk matchalattepulver med ½ dl varmt vatten (ca. 70°C) i en kopp. Häll därefter i ca. 3 dl varm, valfri växtbaserad mjölk. Matchapulvret är även gott som smaksättning i te, smoothies, gröt och matlagning.