Hoppa till innehåll

Så hittar du vegan godis

En skål med godis

Om du är vegan måste du vara uppmärksam när du äter godis. Det finns nämligen vegan godis som innehåller gelatin vilket kommer från gris. Som tur är står det oftast på påsen idag som godis är veganskt eller inte. Vill du äta vegan choklad måste du säkerställa att den är fri från mjölkprodukter. Idag finns det väldigt många bra alternativ till komjölk som blir minst lika gott. Ett exempel är rismjölk.

Gör ditt egna godis

Ett alternativ till att köpa veganskt godis i butik är att baka dina egna godsaker. Eftersom det blir allt mer populärt att äta en växtbaserad kost finns det också flera recept på nätet. Det kan vara allt från chokladbollar till godisbitar. Då kan du välja det som du tycker passar dig i smaken. Det är också ett roligt projekt att baka godiset!

Etiketter: