Raw cauliflower salad (Blomkålssallad)

by fredag, augusti 12, 2016

(English below) Alltså, bästa salladen på länge! Jag har aldrig varit något stort fan av sallad och jag äter i princip aldrig sallad när jag är ute. De få gånger jag gör sallad hemma består den absolut inte av tomater och isbergssallad!

Trots att det har varit väldigt kallt och ruggigt väder i Stockholm de senaste dagarna så vägrar jag ge upp tanken på att det fortfarande är sommar. Det är trots allt inte ens mitten på augusti än. Här om dagen gjorde jag därför en supergod rawfood sallad gjord på blomkålsris och goda grönsaker. Tillsammans med den sötsyrliga dressingen är den perfekt för varma sommardagar (vare sig man drömmer sig bort eller ej).

blomkals-sallad-vegan-glutenfri

RAW Sallad med blomkålsris

{ PORTIONER: 2-4 / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }

INGREDIENSER:
400 gram blomkål
2 morötter
1 paprika röd/gul
200 gram blandade bönor
1 handfull sockerärtor
Persilja

INGREDIENSER, dressing:
2 msk olivolja
Saften från 2 lime
2 tsk agavesirap
2 krm ingefära (pulver eller färsk)
Ev. en skvätt äppelcidervinäger
Chili, efter smak
Salt & Peppar

GÖR SÅ HÄR:
Riv blomkålen på den grova sidan på ett rivjärn.
Skala och hacka grönsakerna i mindre bitar.
Skölj av bönorna och blanda alla ingredienserna.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna till dressingen och ringla över salladen och servera!

cauliflower-salad blomkålsris

 

English: This must be the best salad I have had in a long time! I’ve never been a big fan of salad and I rarely eat salad when eating out. And the few times I make salad at home, it’s never the boring kind with tomatoes and lettuce!

Although it has been very cold and chilly weather in Stockholm the last few days I refuse to give up the idea that it’s still summer. After all we are not even in the middle of August yet. So the other day I made a yummy rawfood salad made of cauliflower rice and tasty vegetables. Together with the sweet sour dressing it is perfect for hot summer days (whether you only dream of them or not).

RAWFOOD salad with cauliflower rice

{ SERVINGS: 2-4 / TIME: 20 MINUTES }

INGREDIENTS:
400 gram cauliflower
2 carrots
1 red or yellow pepper
200 gram mixed beans
1 handful of sugar peas
Parsley

INGREDIENTS, dressing:
2 msk olive oil
Juice from 2 limes
2 tsp agave syrup
A pinch of ginger
Chili, to taste
Salt & Peppar
(You may also add some apple cider vinegar) 

DIRECTIONS:
Grate cauliflower on the coarse side of a grater.
Peel and chop all the vegetables into small pieces.
Rinse the beans and then mix all ingredients.
At last mix all dressing ingredients and drizzle over the salad and serve!

4 Responses
  • Cecilia
    augusti 12, 2016

    Så gott det ser ut. Helt rätt, 1:a september kan man börja ge upp hoppet 🙂 Tyckte de sa att det skulle bli lite bättre nästa vecka *håller tummarna*

    Sv: det är ju både enkelt och gott, ändå gör man dem på tok för sällan. Ha en härlig fredag.

  • Sandra
    augusti 12, 2016

    Det ser jättegott ut! Blomkål är en så mångsidig grönsak ju!!

  • Linda
    augusti 13, 2016

    Är inte bönor på burk kokta? Tänkte mest på raw-aspekten.
    Ser väldigt gott ut oavsett!

    • Catrin
      augusti 18, 2016

      Hej Linda,

      Jo bönor på burk är kokta och inte raw! Bra synpunkt, ska skriva till det 🙂

      Och även om det inte är helt raw så är det fantastiskt gott 🙂

      Kram!

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *