Raw chocolate cake on myTaste

by lördag, juli 9, 2016

Har du någonsin träffat någon som inte gillar kladdkaka? När jag tänker efter kan jag inte komma på någon jag känner som inte tycker att det är supergott! Jag har dock svårt för de flesta bakverk som har mycket socker och mjöl i sig, och att hitta en kladdkaka utan socker, mjöl och animaliska produkter är inte helt lätt.

Däremot är det så himla lätt att göra egen kladdkaka. Det går också att variera kladdkakor i alla möjliga former, här har jag gjort en variant som är väldigt allergi/diet-vänligt. Den innehåller inget socker eller mjöl, den är helt vegansk och den innehåller inte heller nötter som många kan vara allergiska mot.

Vill du se fler av mina favoritrecept, eller se massvis av andra recept på kladdkaka så kika in hos MyTaste.se!

Raw kladdkaka

{ PORTIONER: 10 / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }

INGREDIENSER, botten:
4 msk kakao
1 dl hirs (flingor eller mjöl)
1 dl bovete (flingor eller mjöl)
10-12 st dadlar
3 msk kallt kaffe

INGREDIENSER, glasyr:
10 st blötlagda dadlar
1 msk kakao
ca 3 msk vatten (använd gärna vattnet som dadlarna legat i)

GÖR SÅ HÄR, botten:
Blanda de torra ingredienserna.
Blanda därefter i dadlar och kaffe.
Tryck ut i valfri form och storlek.

GÖR SÅ HÄR, glasyr:
Blanda allting till en fin och krämig smet.
Stryk ut över botten.
Toppa med kokos eller annat gott. (mandelflarn i mitt fall)

Mättande, nyttiga och supergoda! Kan det bli bättre?!


ENGLISH: Have you ever met someone who does not like chocolate cake? I can not think of anyone I know who does not think it is delicious! I, however, do not like cakes that have a lot of sugar and flour in it. And to find a chocolate cake without sugar, flour or any animal products is not so easy. However its so easy to make your own, and then you can vary it anyway you like. This time I made one that is very allergy/diet-friendly. It contains no sugar or flour, it is completely vegan and has not nuts in it, which many people are allergic to.

Raw Chocolate Cake

{ SERVINGS: 10 / TIME: 30 MINUTER }

INGREDIENTS, bottom:
4 tablespoons cacao
1 cup millet (flakes or flour)
1 cup buckwheat (flakes or flour)
10-12 dates
3 tablespoons cold coffee

INGREDIENTS, frosting:
10 pieces of soaked dates
1 tablespoon cocoa
about 3 tablespoons water (use water as the dates been in)

DIRECTIONS, bottom:
Mix all the dry ingredients.

Then mix with dates and coffee.
Press into any shape and size.

DIRECTIONS, frosting:
Mix all ingredients to a fine and creamy batter.

Spread on top of the cake bottom.
Garnish with coconut flaked (or almonds in my case)

Healthy and tasty, doesn’t get better than this! 

9 Responses
  • Matpärlan
    september 29, 2015

    Såg riktigt god ut! Får kanske bli till fredagsfikat 🙂

    Kram, Carina

    • Catrin
      februari 17, 2016

      Hej Carina,

      Tack så mycket! Det tycker jag låter som en bra idé! 🙂

  • Sara
    juli 9, 2016

    Muums 🙂

  • Cecilia
    juli 11, 2016

    Åh, den såg riktigt kladdig och god ut. Dadlar är ju så gott

    Sv: den blev riktigt bra, bönsalsan blev verkligen pricken över i:et 🙂

    • Catrin
      juli 19, 2016

      Ja, dadlar är perfekt att göra kladdkaka med! 🙂

  • Yvonne
    juli 12, 2016

    Låter supergott det där receptet!! Måste provas! 🙂 Ha en fin dag!

  • Andrea Eriksson
    juli 24, 2016

    Hela bloggen är så appealing! Allt ser supergott ut 😀 Kommer tillbaka!
    Andrea / http://www.happycareerista.wordpress.com

    • Catrin
      juli 25, 2016

      Vad gullig du är! Tack! 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *