Roasted peaches

by fredag, juli 8, 2016

God morgon!

Idag är det fredag och min sista dag innan en veckas semester, det ska bli så himla skönt! Jag passar på och firar det lite med mumsiga ugnsbakade persikor toppade med vaniljgrädde och pecannötter, en riktig hit!
roasted-peaches

Feel free to pin this photo // Använd gärna denna bild till Pinterest 

Ugnsbakade persikor med vaniljgrädde och pecannötter

{ PORTIONER: 2-4 / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }

INGREDIENSER:
2 st persikor
ca 25 gram mjölkfritt smör
0.5 dl muskvadosocker / råsocker / agavesirap
0.5 dl pecannötter
1 dl havregrädde (eller annan växtbaserad grädde)
1 krm äkta vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smör och socker och blanda ordentligt.
Dela persikorna och ta bort kärnan, doppa sedan halvorna i smör/sockerblandningen
och lägg in i ugnen i cirka 20-30 minuter.
Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver och låt stå i kylen medan persikorna är i ugnen.
Ta ut persikorna och låt svalna lite innan du lägger på en klick grädde på varje halva.
Toppa sedan med pecannötter och njut!

peaches

ENGLISH: Today it is finally Friday and it’s my last day of work before one week vacation! That is a perfect reason to celebrate with some yummy roasted peaches with vanilla cream and pecan nuts! 

ROASTED PEACHES
WITH CREAM AND PECAN

{ SERVINGS: 2-4 / TIME: 30 MINUTES }

INGREDIENTS:
2 peaches
Abt 25 gram plantbased butter
0.5 dl muskvado sugar / brown sugar / agave syrup
0.5 dl pecan nuts
1 dl whipped oat cream (or any other plant based cream)
1 krm vanilla powder

DIRECTIONS:
Preheat the oven to 180 degrees.

Melt the butter and sugar and mix well .
Split the peaches in half and remove the core, dip the halves in the butter / sugar mixture and put in the oven for about 20-30 minutes.
Whip the cream together with vanilla powder and put in the refrigerator while the peaches are in the oven.
Remove the peaches from oven and leave to cool a bit before adding the whipped cream on each half .
Garnish with pecans and enjoy!

6 Responses
  • Aish
    juli 8, 2016

    Beautiful post.

  • Dylan
    juli 8, 2016

    Simple and delicious: my favourite combination! 🙂 Pinned this for a summer bbq idea. Enjoy your vacation!

    • Catrin
      juli 9, 2016

      Mine too! 🙂 And thank you so much Dylan! 🙂

  • Annie - lättlagat vegokäk
    juli 17, 2016

    DÖR vad gott! Persikor och nektariner 4 life <3

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *