Get started – Week 2

by torsdag, juli 7, 2016

God morgon!

Förra veckan la jag som ni vet upp första delen av mitt 10 veckors schema för löpning och nu är det äntligen dags för andra delen. (För er som missade första inlägget så hittar schemat för vecka 1 här)

Eftersom jag har tänkt att göra tjejklassikern nu under 2016/2017 kände jag att det var dags att börja träna redan nu inför Lidingöloppet. Har man ett mål och en plan för hur man ska nå målet går allt så otroligt mycket lättare, i alla fall om du frågar mig! 🙂

Som jag nämnde tidigare så är första veckorna ganska lugna, jag kommer successivt att öka både tempo och längd vartefter veckorna går. Denna vecka ökar vi faktiskt intensiteten 2 gånger jämfört med föregående vecka!

Vecka 2 – 3 st pass

Pass 1 och 2: 30 minuter

Uppvärmning: 5 minuters powerwalk
Intervaller: 4 minuters löpning och 1 minuters powerwalk, upprepa detta 4 gånger.
Varva ned: ytterligare 5 minuters powerwalk.

Pass 3: 40 minuter

Uppvärmning: 5 minuters powerwalk
Intervaller: 5 minuters löpning och 1 minuters powerwalk, upprepa detta 5 gånger.
Varva ned: ytterligare 5 minuters powerwalk.

Nu under vecka två så har jag gått från att spring/gå cirka 5 km upp till 7,5 km under sista passet. Det kändes faktiskt jättebra, jag powerwalkade till Hagaparken och körde mina 5×5 minuters löpning där. Det var lite tungt i slutet (som ni kanske ser på bilden, haha) men jag känner mig ändå mycket starkare jämfört med för ett par veckor sedan.

löpning

Svettig, men glad!

fläta löpning

Som vanligt passade jag på att göra lite fina flätor på mig själv innan jag stack ut och sprang! Både snyggt och praktiskt.


ENGLISH: As you already know last week I my 10 week running schedule and now it’s time for the second part. (For those who missed the first post, you will find the schedule for week 1 here). If you have a clear picture of what you want and a plan how to achieve it, it will be so much easier getting there, at least if you ask me! Therefore this 10 week program is great! Just stick to the plan and you will be fit for running 10 km in no time! 

As I mentioned earlier I will keep the first weeks quite simple and then gradually increase both the pace and length of each run as the weeks go by. This week we actually increases the intensity of 2 times compared to previous week!

Week 2

 

2 times x 30 minutes

 


Warm up: 5 minutes powerwalk
Intervals: 4 minutes running and 1 minutes powerwalk, repeat 4 times.
Cool down: another 5 minutes powerwalk.

1 times x 40 minutes

 


Warm up: 5 minutes powerwalk
Intervals: 5 minutes running and 1 minutes powerwalk, repeat 5 times.
Cool down: another 5 minutes powerwalk.

During this second week I have increased the running/walking from 5 km up to 7,5 km. It felt very good, and even tough it was a bit heavy in the end I feel a lot stronger compared to only a few weeks ago! 

XO//C

1 Response

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *