Vegostroganoff

by torsdag, juni 16, 2016

English below… Härom dagen blev jag av någon konstig anledning så himla sugen på ”korvstorganoff”! Men eftersom jag inte gillar korv (varken vanlig eller vegetarisk) bestämde jag mig för att göra en egen variant, nämligen vegostrognaoff med min favorit baljväxt kikärtor! Gott, ekonomiskt, klimatsmart, vegetariskt etc.. 🙂
vegetarian-stroganoff

Vegostroganoff

{ PORTIONER: 2-4 / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER  }

INGREDIENSER:
400 gram kikärtor (kokta)
400 gram linser (kokta)
400 gram krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl iMat (oatly)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Muskotnöt
Paprikapulver
Salt&Peppar

GÖR SÅ HÄR:
Skala och hacka lök och stek tillsammans med vitlök i en stekpanna.
Skölj kikärtor och linser och blanda i alla ingredienser och kryddor i stekpannan och låt puttra i 10-20 minuter.
Smaka av med kryddor tills du hittar hur just du vill ha det.
Servera med valfritt tillbehör som ris, potatis eller som i mitt fall Pauluns Supermix.

vegostroganoff


ENG: I few days ago I got a real craving for the typical Swedish dish ”korvstroganoff” which is a form of sausage stew. But since I don’t like or eat any kind of sausages (not even the vegetarian ones) I decided to make my own version: the vegetarian stew (or vegostroganoff). Of course I used my favorite leguminous plant chickpeas! Love them! This recipe is easy to make, doesn’t cost a fortune and its friendly for the environment as well as the animals, a win win I would say!   

Vegetarian stew

{ PORTIONS: 2-4 / TIME: 20 MINUTES  }

INGREDIENTS:
400 grams chickpeas (cooked)
400 grams of lentils (cooked)
400 grams of crushed tomatoes
2 tablespoons tomato paste
1 dl iMat (from Oatly)
1/2 yellow onion
1 clove garlic
Nutmeg powder
Paprika powder
Salt & Pepper

DIRECTIONS:
Peel and chop the onion and fry with garlic in a frying pan.
Rinse the chickpeas and lentils and mix all ingredients and spices to the pan and simmer for about 10-20 minutes.
Season with spices until you find how you like it.
Serve with optional accessories such as rice, potatoes, or as in my case Pauluns Supermix.

Enjoy!

11 Responses
  • Charlotte Uleskog
    juni 17, 2016

    Innan jag blev vegetarian så älskade jag korvstroganof! Men det här receptet ser fint ut, blir dags att prova en vego variant! 🙂

  • Jenna
    juni 17, 2016

    I pinned this!! I love it!!

    Jenna from http://www.visionsofvogue.com

  • Corina
    juni 17, 2016

    It looks really tasty – a lovely vegan meal!

    • Catrin
      juni 22, 2016

      Thank you so much Corina! <3

  • Linda-Mamma till Alfred
    juni 19, 2016

    Mmm vad gott det ser ut!
    Svar: Ja listor är kul och så smart när man har lite dålig inspo på vad man skall blogga om;)

    • Catrin
      juni 22, 2016

      Tack, det var supergott!! 🙂

  • Jonas
    juni 22, 2016

    är det förkokta eller torkade kikärtor/linser? 🙂

    • Catrin
      juni 23, 2016

      Hej Jonas, de är förkokta. Ska uppdatera receptet så det blir tydligt 🙂

      • Jonas
        juni 23, 2016

        okej tack 😀 undrar bara hur mycket det är torkat 🙂 köper alltid torkade nämligen ;D

        • Catrin
          juli 9, 2016

          Vad duktig du är! Tänker alltid att jag måste börja blötlägga själv, men har så himla dålig framförhållning haha! 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *