Chokladdoppad Kiwi

by måndag, juni 6, 2016

Hej och glad nationaldag på er allihopa!

Hoppas ni har det riktigt härligt denna måndag i det fina vädret, det är ju så skönt med en extra dags ledighet! 

Om ni inte redan visste det så har nu sommarens favoritfrukt äntligen blivit korad hos Vin och Matguiden, i år blev det den nästintill bortglömda gula kiwin som vann! Jag måste erkänna att jag knappt testat gul kiwi innan, utan jag har gått på gammal vana och alltid köpt den gröna kiwin. Men ändring på det, den gula kiwin är ju hur god som helst! Har du inte testat den redan så är det hög tid nu, massa smarriga recept finns dessutom att hitta hos Vin och Matguiden just nu. 

Jag testade att göra världens lättaste godis av just kiwi, du behöver bara två ingredienser och någon form av grillspett eller liknande. Chokladdoppad kiwi

Chokladdoppad kiwi 

{ PORTIONER: – / TIDSÅTGÅNG: 5-10 MINUTER }

INGREDIENSER:
Gul och/eller grön kiwi
Mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att förvara kiwin kallt, gärna kylskåp eller i frysen en liten stund. 
Under tiden smälter du chokladen.
Dela sedan kiwin i 0.5-1 cm stora skivor, du behöver inte ta bort skalet innan utan det går att äta med.
(Var försiktig när du trär på kiwin, det är lätt att den går sönder annars)
Trä på kiwin på ett grillspett och doppa sedan i den smälta chokladen.
Låt chokladen stelna i kylskåp och sedan är de redo att serveras.

 

Chokladdoppad kiwi

4 Responses
  • Sara
    juni 6, 2016

    Smaskens!

  • Cecilia
    juni 7, 2016

    Det där såg inte dumt ut. Köper också mest grön kiwi, inte alltid butikerna har den gula.

    Sv: Det är ju det. Bästa kombon 🙂

    • Catrin
      juni 12, 2016

      Nej, det är inte alltid det finns! Säkert därför man glömmer bort den! 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *