Spenatsoppa med jordärtskocka

by söndag, maj 15, 2016

God morgon denna regniga söndag!

Vad hände med det fina vädret? Från att vara 25 grader och strålande sol är det nu knappt 10 grader ute och regn. Men jag har fortfarande några veckors plugg kvar innan jag kan ta sommarlov så det kanske är lika bra att det regnar ute nu? Det känns inte lika tråkigt att sitta och plöja igenom alla föreläsningar och plugga inför nästa tenta när det ändå regnar ute. Men första veckan i juni kommer jag äntligen vara klar med första året som studerande hälsovetare, vilket känns både roligt och härligt! Det är ju så fantastiskt att få plugga till något som man är intresserad av, det gör det både lättare och roligare!

Spinach soup

Hur som haver så känner i alla fall jag mig mer sugen på en god krämig soppa i det här kalla vädret, trots att vi nu är inne i mitten av maj och grillsäsongen borde ha börjat. Efter ha gått igenom både skafferi och frys kunde jag se att det fanns såväl massa spenat som jordärtskockor som behövde användas. Vad passar då inte bättre än en krämig spenatsoppa med en touch av goda jordärtskockor?! 

Spenatsoppa

{ PORTIONER: 2 / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }

INGREDIENSER:
4 medelstora potatisar
200 gram fryst spenat
500 gram jordärtskocka
5 dl vatten
1 dl iMat (matlagningsgrädde från Oatly)
Grönsaksbuljong

GÖR SÅ HÄR:
Skala och dela potatisen och jordärtskockorna i mindre delar.
Koka upp vatten tillsammans med grönsaksbuljong och häll sedan i alla ingredienser förutom iMat. Låt koka tills potatis och jordärtskocka är klara. Mixa sedan allt med en stavmixer tills du har en slät soppa. Tillsätt lite iMat och mixa en liten stund till, så du får en krämig konsistens. Servera i en skål och njut!

spenatsoppa

2 Responses
 • uppochhoppa
  maj 19, 2016

  Superfin blogg! Jaag äter inte veganskt idag men äter i alla fall mer och mer vegetariskt och jag ska fortsätta kika in här och inspireras!

  • Anna
   maj 1, 2017

   Hej !

   Jag har nu i jorden en massa jordärtskockor. Kan jag frysa dem ? Skall de behandlas först på något sätt ?
   Undrar

   Anna

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.