Sommar = Glass

by lördag, maj 7, 2016

God morgon!!

Otroligt vilket fint väder vi har fått nu, i alla fall i Stockholm! Över 20 grader och strålande sol i en hel vecka! Det tycker jag vi firar med lite nicecream! 🙂 Det vill säga icecream, glass, men som är bättre både för dig och djuren!

Jag pluggar på som bara tusan, jag har tenta i Ekologi & Hälsa på måndag. Trots det har jag faktiskt unnat mig både god glass och lyckats få en hel del färg på kroppen! Att ligga och plugga i bikini är trots allt rätt najs! Bjuder på en bild från förra sommaren! Då hade jag dock cyklat ett par mil, idag har jag bara suttit still och pluggat.. Ska bli så skönt med sommarlov snart! 🙂

 

Tentaplugg i solen ☀️?

Ett foto publicerat av @theveganista.se

 

Jag tänkte passa på och sammanfatta några av de vegan-glassar som finns ute i butik just nu. Vilken är din favorit? Och har jag missar någon?! 🙂
r-ice glass

 

R-Ice Vanilj & Choklad

Mjölkfri, laktosfri, sojafri och glutenfri. 100% vegetabilisk. Vaniljrisglass med chokladrippel i majsvåffla. Läs mer här!

 

 

Tofuline Toffeetofuline glass

Toffeesojaglass med kolasås i majsrån – helt fri från mjölk och gluten! Läs mer här!

 

 

Tofuline Päronpinne

Tufoline glass
Päronglass med mjölkfri doppmassa. Mjölkfri, laktosfri och 100% vegetabilisk. (måste specialbeställas) Läs mer här!

 

 

 

Glasspinne med jordgubbssmak 

Riktig glass på pinne. 100% vegansk. Ingen soja, inga nötter, inga mandlar. Smakar som jordgubbsglass alltid borde smakat. Läs mer här!

oatly glass

6 Responses
 • Cecilia
  maj 8, 2016

  Det är helt underbart att värmen äntligen hittat hit, super ju att kunna plugga i bikini 🙂
  Tofuline är ju en klassiker. Oatly har jag helt missat

  Sv: absolut 🙂 de blir säkert goda med lite rawchoklad i också

 • Sara
  maj 10, 2016

  Mums 🙂

 • Mina
  maj 12, 2016

  Hej! Jag är vegan och vill läsa något på högskolan om 2-3 år som kan ge mig verktygen att hjälpa djuren, folks hälsa och planeten. Vad är dina tankar kring det hälsovetenskapliga programmet? Läste att man kanske kunde bli dietist efteråt men jag vill bli något större, om du förstår hur jag menar, och nå mycket fler människor. Jag undrar även om det finns något på programmet som frustrerar dig, tex att de lär ut att kyckling ska vara nyttigt att äta. Som sagt, jag skulle vilja höra vad du tycker 🙂 Tack på förhand.

  • Catrin
   maj 15, 2016

   Hej Mina,

   Vad roligt att du hör av dig! Hittills har jag bara gått ett år, och det är svårt att säga helt eftersom första åren ofta är rätt grundläggande. Jag är dock jättenöjd hittills, vi har läst mycket kemi och biologi men tycker ändå vi har fått en bra grund i hur både kropp och natur fungerar! Eftersom programmet är relativt nytt är det svårt att få statistik på vad folk gör efter programmet, men man kan absolut bli mer än bara dietist. Dietist känns som en liten del av programmet. Hittills har inget frustrerat mig direkt, det är ju universitet så allt är ju vetenskapligt. Vet att vi gått igenom att ägg har den optimala aminosyre-sammansättningen vilket det har, men det betyder ju inte att man måste äta det 🙂 Utan då förklarade läraren att med en vegetarisk kost får man helt enkelt blanda bönor med spannmål för att få en bra aminosyrasammansättning i proteinet, och det har han ju rätt i. Hoppas du fick svar på några av dina frågor, annars får du höra av dig igen 🙂 Med vänlig hälsning, Catrin

   • Mina
    maj 16, 2016

    Tack så jättemycket för ditt svar! Vet du vad du vill jobba med efter programmet?

    • Catrin
     maj 30, 2016

     Hej Mina,

     Jag har inte en helt klar bild över vad jag vill jobba med än, men att det är inom mat, hälsa & träning är säkert 🙂 Just nu är jag lite mittemellan om jag vill plugga vidare efter detta eller om jag vill börja jobba på en gång. Vad vill du själv göra?
     Kram!

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.