Sevan och Mezefredag!

by söndag, maj 1, 2016

Godkväll och glad första maj! 

Den här helgen kunde ju inte ha varit härligare?! Strålande sol och värme, äntligen säger jag bara! Hur har er helg varit?! Hoppas ni också fått njuta av det fina vårvädret! 

Sevan

Förra veckan fick jag ett bud skickat till mig med några av Sevan’s härliga nyheter, och för mig som älskar meze kunde det inte ha blivit en bättre start på helgen! Fredagsmys, utan att behöva laga någon mat kan faktiskt vara riktigt skönt ibland! Vi stekte bara på falafeln, gjorde morot- och gurkstavar och doppade i alla goda röror! MUMS! 

Sevan

Hummus hot n´spicy
Krämig kikärtsröra med het & kryddig smak. Rik på protein & god till falafel & grillat, som grönsaksdipp & som pålägg. – Min personliga favorit! Jag älskar hummus och jag älskar stark mat, denna kombon är super! Yummus!

Paprikaröra/Muhammara
Kryddig paprikaröra med granatäppelsirap. Fungerar fint som komplement till hummusen. – Muhamara är så himla gott, jag har gjort en variant med valnötter tidigare (recept finns här) och visste faktiskt inte att det gick att få tag i färdig i butik. Den smakar riktigt gott, så där härligt sötsyrlig!

Falafel med broccoli & ras al hanot
Läckra vegetariska kikärtsbollar med nyttig broccoli, kryddade med Ras al Hanot. – Så himla roligt med lite variation i smakerna, falafel är ju supergott i vanliga fall men dessa blir snäppet bättre med smak av broccoli!

Falafel med rödbeta
Härligt saftiga vegetariska kikärtsbollar med rödbeta. – Alltså dessa! Tummen upp! Falafel med smak av rödbeta, doppade i lite het hummus, MUMS!

Sevan

Både jag och sambon tyckte allt var supergott, till och med katterna ville vara med och smaka! 

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.