Vegansk lasagne

by onsdag, april 20, 2016

Äntligen hemlagad mat!

En riktigt mumsig vego-lasagne dessutom, fullproppad med nyttiga godsaker som linser, bönor och spenat!  Under senaste veckorna har jag tänkt att laga mat så många gånger, men nu i tentatider har jag verkligen inte haft någon tid över till matlagning. Men första tentan är över och jag passar därför på att laga mat samtidigt som jag tittar på föreläsningar om hållbar utveckling! Det är ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, det blir därför extra roligt att plugga just nu trots att jag längtar mer än någonsin efter sommarlov! 

Har du något roligt planerat i sommar? 

Lasagne

Vego Lasagne

{ PORTIONER: 4-6 / TIDSÅTGÅNG: 50 MINUTER }

INGREDIENSER:
2 vitlöksklyftor
3 morötter
400 gram linser
400 gram kidneybönor
200 gram spenat
1 zucchini
400 gram krossade tomater
Salt, vitlökspeppar, oregano, basilika, chili, paprikapulver
9 lasagneplattor
2-5 dl matlagningsgrädde, iMat från Oatly
Muskotnöt
B-jäst (Finns att köpa hos hälsokost eller Bodystore.se)

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Pressa vitlök och fräs med lite olja i en kastrull.
Tillsätt rivna morötter, linser, kidneybönor och spenat.
Krydda röran ganska ordentligt och tillsätt sedan de krossade tomaterna.
Jag varvade sedan lasagneplattor, skivad zucchini, tomat/bön-röran och iMat med muskotnöt efter varandra.
På sista lagret avslutade jag med lite B-jäst över. Grädda sedan i ugnen i 40-45 minuter.

Lasagna

Lasagne

*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar.

1 Response

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *