Mumsig chokladtårta!

by lördag, april 16, 2016

Hej alla fina läsare!

Vilken vecka jag har haft!! Jag har hunnit med att äta supergod mat på Brasserie Godot, varit på bröllop för finaste vännen, firat min födelsedag med en supergod chokladtårta (recept kommer längre ned) OCH haft tenta i cellbiologi! Det är så himla skönt att tentan är över, det kändes dessutom mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Nu ska jag försöka ta tag i allt annat man lagt åt sidan, bland annat påbörja mitt wikipediaprojekt och plugga inför nästa tenta, haha. Skönt att det bara är 1.5 månader kvar till sommarlov, det kommer kännas mycket välbehövligt!

Trots mitt hektiska schema har jag ändå hållt i gång med träningen väldigt bra, jag tycker det är så lätt hänt att man prioriterar bort träningen men den är så viktig! I veckan har jag hunnit med två (av tre planerade) löppass, det tredje tänkte jag göra idag, och jag har också köpt ett klippkort hos simhallen och gjort två simpass på 500 respektive 600 meter! Det känns så bra att äntligen ha kommit igång med träningen inför tjejklassikern!    

 

chocolate-vegan-cake

Chokladtårta

{ PORTIONER: ca 12 bitar / TIDSÅTGÅNG: 45 MINUTER }

INGREDIENSER, tårtbotten:
3.5 dl havremjölk
2 tsk äppelcidervinäger
190g 100% äpple Semper
1 dl kokosolja (kan behöva värmas lite så det blir flytande)
1.5 dl starkt kaffe
1 tsk äkta vaniljpulver
5 dl mjöl, jag hade hälften vetemjöl, hälften Bovetemjöl – 15% rabatt hos Bodystore.se
3 dl socker
2 dl kakao
1msk bakpulver
Salt

INGREDIENSER, glasyr:
200g mjölkfritt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
50 gram mjölkfri choklad
1 tsk äkta vaniljpulver
0.5 dl havremjölk (iKaffe)

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj två springformar med lite smör/olja.
Vispa mjölk och vinäger i en stor skål och tillsätt sedan olja, kaffe, vanilj och äppelkräm och vispa tills det blir skummigt.
Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver och salt i en annan skål.
Häll de torra ingredienserna i vätskan, lite i taget och blanda samtidigt.
När smeten är jämn och fin utan klumpar kan du dela upp smeten i de två springformarna så det blir ca hälften i varje.
Stoppa i ugnen i cirka 25 minuter, kakan är klar när kan stoppa i en tandpetare utan att den blir kladdig.
Medan tårtan svalnar kan du förbereda glasyren genom att blanda alla ingredienser tills du har en krämig/fluffig konsistens.
När tårtan har svalnat brer du på glasyren, cirka hälften mellan de två lagren och resten ovanpå toppen och runt tårtan.

Servera med lite jordgubbar och njut!

Chokladtårta

*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar.

3 Responses
  • Sara
    april 16, 2016

    Åh vad gott det låter 🙂

  • Cecilia
    april 17, 2016

    Snygg tårta. Förstår inte hur du hinner/orkar med allt.

    Sv: samma här, dock har mitt beroende inte gått över än 🙂

    • Catrin
      april 19, 2016

      Haha, det förstår faktiskt inte jag heller! 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *