Raw Mango cake

by söndag, april 3, 2016

Vilken vecka det har varit! Härligt påskledig i måndags för att sedan jobba en dag, sedan bar det av till Kalmar och Linnéuniversitetet ännu en gång. Denna gång var det dock inga tentor som väntade utan två heldagar med laborationer, riktigt roligt faktiskt! Man får så himla mycket bättre förståelse för det man studerar om man kan se det i praktiken. Under resans gång har jag även kommit fram till att det är dags att göra tjejklassikern! 🙂 Första tävlingen blir Lidingöloppet i september, nu måste jag alltså börja träna löpning igen. Wish me luck!

På tal om något helt annat så gjorde jag en så himla god raw cake häromdagen med smak av mango, kokos och lite passionsfrukt. Så himla lätt att göra, och både god och nyttig! Den bästa kombon!

raw-mango-cake-1 

Raw Mango cake

{ PORTIONER: ca 10 bitar / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }

INGREDIENSER, botten:
4 dl nötter (Jag använde mig av fairtrade/eko cashew och mandlar från Bodystore.se/Smiling)
15 st daldar

INGREDIENSER, topping:
500 gram mango
400 gram kokosmjölk
Saften från en halv citron
1 krm äkta vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR:
Blanda nötter och dadlar i en matberedare. Pressa sedan ut degen i en springform.
Mixa mangon tillsammans med kokosmjölken tills det blir en jämt smet. Häll sedan över smeten över botten i springformen. Ställ in tårtan i frysen och låt stelna. Ta fram och tina ca 20-30 minuter innan servering. Servera  gärna med lite passionsfrukt och njut! 

raw-mango-vegan-cake-1
*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar.

7 Responses
  • Alexandra
    april 4, 2016

    Ååååå den ser sååå god ut 😀 Vi gör inte efterrätter så ofta, men nu blir jag inspirerad 🙂

  • Sandy Nilsson
    april 4, 2016

    Så vacker!!

  • Bakbokmat
    april 4, 2016

    Den där kakan låter ju helt grymt god! Lycka till med pluggandet och med tjejklassikern.

  • Maya
    april 15, 2016

    Tänkte göra denna imorgon inför födelsedagsfirande, ser otroligt god ut! En fråga bara, hur stor springform använde du? Min är 24 cm i diameter och det känns som att lagret av fyllning kanske skulle bli för tunt med en burk kokosmjölk..?

    • Catrin
      april 15, 2016

      Hej Maya, vad roligt!! Min är nog också så stor, så det ska inte vara några problem 🙂 Jag hade som sagt 500gram mango, plus en burk (400g) kokosmjölk/kokosgrädde. Lycka till ?

      • Maya
        april 15, 2016

        Tack så jättemycket! ?

  • Mårtenssons Kök
    april 17, 2016

    Men så gott, just mixen av passionsfrukt och mango är ju fantastiskt smarrig! Vi har provat lite rawfood i just dessertväg (hallonpannacotta och mangopannacotta med hallonbullar) och det är ju riktigt gott, så denna måste vi ju testa någon gång framöver.
    Ikväll blir det dock mango som den är, vi hade nämligen turen att hitta Pakistansk mango på torghandeln igår, det är den godaste mango vi någonsin smakat så den ska ätas med andakt snart:)

    En fin vecka till dej,
    kram

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *