Veganpannkakor och möhippa

by torsdag, mars 31, 2016

God kväll och glad påsk så där några dagar senare! 🙂

Den här påsken spenderades bland annat med min fina vän som inom kort ska bli fru, och det firade vi med en helt underbar möhippa! Och vad är väl en möhippebrunch utan Amerikanska pannkakor?! Receptet blev väldigt efterfrågat, så nedan får ni mina vegan pannkakor a la American Style! 

Men vi åt ju inte bara goda pannkakor, vi började dagen på Fightbox där 12 tjejer skulle lära sig att slåss, efter det förtjänade vi lite skönt spa-häng på Selma City Spa för att sedan avsluta kvällen på Farang. Bättre dag hade det inte kunnat bli! 

IMG_1426

hotel-pool-sign-hotel-stockholm

Amerikanska veganpannkakor

{ PORTIONER: ca 10-15 st / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }

INGREDIENSER:
10 dl mjöl (jag har använt mig av både vetemjöl och bovete/teffmjöl)
2 msk bakpulver
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl havremjölk
3 dl vatten

GÖR SÅHÄR:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt sedan mjölk och vatten samtidigt som du vispar.
När smeten är fri från klumpar är det dags att steka de gyllenbruna på båda sidor.
Cirka 1 dl per pannkaka tycker jag är lagom.

Servera med blåbär och lönnsirap!

 

1 Response
  • Sandy Nilsson
    april 4, 2016

    Wow! Dessa måste jag testa plus din raw cheesecake med mango. 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *