
Hallå!
På fredag är det både långfredag och våffeldagen, vad passar då inte bättre än våfflor med gul, rosa och lila grädde?! Både färgglatt och supergott! Våfflorna är både glutenfria och veganska, gjorda på Bovete & Teffmjöl från Semper. För att få en fin färg på grädden har jag bara mixat grädden med olika bär.
Glutenfria våfflor
{ PORTIONER: ca 8 st våfflor / TIDSÅTGÅNG: 15 MINUTER }
INGREDIENSER:
100 g mjölkfritt smör
5 dl havremjölk (är man riktigt känslig mot gluten kan det vara bra att ta någon annan mjölk än havre)
4 dl bovete & teffmjöl
1 tsk himalayasalt
2 msk kokossocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och vispa ihop alla ingredienser i en skål.
Grädda våfflorna i våffeljärn, ta ungefär 1 dl smet per våffla.
För att få en fin färg på grädden behöver du bara mixa valfri växtbaserad grädde med olika bär, exempelvis:
Gul: Grädde + ananas och mango
Rosa: Grädde + hallon
Lila: Grädde + blåbär
healthcreator.se
mars 24, 2016Mmmmmums!!! 🙂