Min favorithummus

by fredag, mars 18, 2016

Hallå!

För några dagar sedan startade vi vår efterlängtade renovering av vårat kök, och idag ska det äntligen bli klart! Ska bli så spännande att komma hem ikväll och se hur det ser ut! 🙂

Men därför har det blivit lite segt med uppdatering här på bloggen, jag har ju inte kunnat laga någon mat hemma. Men för några veckor sedan gjorde jag den absolut godaste hummusen jag någonsin gjort! Jag åt den varje dag under en hel vecka haha. Men den är inte bara god, den är fullproppad med nyttigheter och en riktigt boost speciellt så här i förkylningstider! Den är dessutom väldigt gul, vilket passar perfekt nu till påsken som kommer nästa vecka! 

Tumeric Hummus

{ PORTIONER: ca 4 / TIDSÅTGÅNG: 10 MINUTER }

INGREDIENSER:
1 paket kikärtor (ca 400 gram)
1/2 citron (saften)
1 cm ingefära
1 tsk gurkmeja
2 vitlöksklyftor
Salt
Olivolja

GÖR SÅ HÄR:
Blandar alla ingredienserna i en mixer/matberedare, smaka gärna av, det går att både ha mer/mindre kryddor. Jag gillar när det är mycket ingefära i!

Servera gärna till en rotfruktssallad.

tumeric-hummus

Jag gjorde en ljummen sallad av quinoa, potatis, morötter och rödbetor som tillagats i ugn, som serverades med hummusen och lite vanlig grönsallad.

3 Responses
  • Cecilia
    mars 20, 2016

    Spännande med köksrenovering 🙂

    Sv: De vart riktigt bra, påminner en svag aning om frappochino 🙂

  • Sara
    mars 20, 2016

    Gott 🙂

  • Mårtenssons Kök
    mars 21, 2016

    Hummus har vi inte haft på alldeles för länge, så gott! Att ha i gurkmeja ska vi absolut prova, det är vi flitiga med att använda i vårt kök:)

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *