Quinoabollar

by fredag, mars 4, 2016
Quinoabollar med blomkål

{ PORTIONER: ca 25 bollar / TIDSÅTGÅNG: 50 MINUTER }

INGREDIENSER:
1 blomkålshuvud
2 dl quinoa
2 vitlöksklyftor
0.5 dl ströbröd
Salt&Peppar
Paprikapulver
Curry

quinoabollar2

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 grader. Koka quinoan i en kastrull, dela blomkålen och koka bitarna i en annan kastrull.
När blomkålen kokat i ca 5-10 minuter häller du bort vattnet och mixar blomkålen snabbt (ca 5 sekunder) i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftorna. 
Blanda blomkålen och den färdigkokta quinoan i en skål, blanda i ströbröd och alla kryddor. (Jag hade mer paprikapulver än curry, men smaka av och välj mängd efter egen smak)
Forma till små bollar och stek på medelvärme tills de ha fått en fin krispig yta.
Lägg de stekta bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter.

quinoabollar

quinoa-balls-2

4 Responses
  • Sylwia | Vibrant Food Stories
    mars 4, 2016

    Quinoabolla är sjukt gott! Jag har alltid många i frysen redo för middag alla de dagarna man inte har tid att fixa mat 🙂 Kul med blomkål i! Sådana har jag inte testat 🙂

  • Cecilia
    mars 4, 2016

    Ser jättegott ut. Blev lite hungrig igen 🙂

  • Sara
    mars 4, 2016

    Vad gott 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *