Felix Veggie

by tisdag, mars 1, 2016

I samband med att Felix lanserade sina fyra nya vegetariska färdigrätter ”Veggie” har United Minds tagit fram deras årliga undersökning Felixbarometern. 
Felixbarometern visar i år att vi svenskar har ökat vårt intresse för att äta mer grönsaker. Bland annat så uppger nästan hälften att de äter mer grönsaker idag jämfört med fem år sedan. Superroligt tycker jag, och jag gillar att Felix hakar på trenden och gör det lättare att köpa färdig vegomat, för det finns faktiskt de dagar när inte ens jag orkar laga mat. 

Chipotle-Chili Coconut-Bean-Curry

Felixbarometern kom bland annat fram till följande slutsatser:

  • Man tror att man äter mindre kött än man gjorde för fem år sedan – man säger sig ha minskat konsumtionen för hälsans och planetens bästa
  • Den faktiska statistiken visar att man inte äter mindre kött, men däremot att ökningen av konsumtionen av kött stannat av
  • Man äter dock mer grönsaker, rotfrukter och frukt och man uppger att man kommer äta mer vegetarisk mat i framtiden
  • Att minska köttkonsumtionen är associerat med en hälsosammare livsstil
  • 43% tar redan idag hänsyn till hållbarhet när de handlar mat och hela 62% önskar att de kunde prioritera hållbarhet högre

 

Coconut Bean Curry
& Chipotle Chili

Av de fyra nya rätterna är två stycken helt veganska, vilket jag tycker är så himla roligt! När de frågade mig om jag ville testa dessa behövde jag inte tänka länge! Trots att jag lagar nästan allmin mat själv och princip inte äter frysmat längre, så blev jag positivt överraskad av båda rätterna. 
COCONUT BEAN CURRY

En böngryta med garam masala, kokosmjölk, ingefära, aprikoser, spenat, tomat och bulgur. Tycker denna gav en härlig känsla av krämig indisk mat, inte allt för mycket currysmak vilket bara är ett plus från min sida. 

Chipotle-Chili-vegan
CHIPOTLE CHILI

En chiligryta med kidneybönor, tomat, morot, lök och potatis. En mycket smakrik rätt och jag tycker man fått till en bra balans av chili. För min del skulle den kunna vara starkare (älskar stark mat) men mängden borde passa de allra flesta om man inte är extremt känslig för chili. 

Coconut-bean-curry-veganBåda rätterna var riktigt goda och smakrika, inte alls så smaklösa som jag minns ”micromat”. Både jag och min sambo uppskattade båda rätterna men Chipotle Chili vinner nog ändå, med en väldigt liten marginal. Har du ont om tid tycker jag absolut att dessa är värda sitt pris, ca 35 kr, vilket jag tycker är ett överkomligt pris för en lunch.

Har du testat dessa? Vad tycker i så fall du?

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.