Bovetescones

by söndag, februari 21, 2016

God morgon! Idag är det söndag och på söndagar får man unna sig en god frukost! (eller det får man ju alltid, men ändå) Jag passar på och börjar dagen med att baka lite morotsscones, som är både glutenfria och växtbaserade.

Scones med bovete & morot

{ PORTIONER: 2-4 / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }
INGREDIENSER:
2.5 dl bovetemjöl (finns i de flesta butiker, och på nätet hos bl.a. Bodystore)
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk linfrön
2 dl yoghurt (jag använde Plantis naturella soygurt)
0.5 dl olivolja
0.5 tsk salt
1 riven morot.

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan yoghurt och olja.
Blanda i de rivna morötterna (degen kommer vara ganska kletig)
Forma till 4 st scones och lägg på bakplåtspapper.
Grädda i ugn i cirka 15-20 minuter.

scones

*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar.

5 Responses
  • Sara
    februari 21, 2016

    Mums 🙂

  • Mårtenssons Kök
    februari 21, 2016

    Ett recept vi spar på, tack! Vi kör med samma glutenfria bullar sen ett bra tag tillbaka och börjar tröttna lite grann, så dessa passar ju perfekt att skifta till när det är helgfrukost.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *