Libanesisk Gryta

by tisdag, februari 16, 2016

God morgon!

Vi fortsätter på temat gröna februari och denna morgon får ni lite influenser från mellanöstern. Jag blev så inspirerad i helgen och kunde inte sluta 🙂

Gryta med smak från Mellanöstern

{ PORTIONER: 4-6 / TIDSÅTGÅNG: 60 MINUTER } 

INGREDIENSER:
1 zucchini
ca 1/2 kg potatisar
1 aubergine
1 tsk lökpulver / 1 gul lök
1 dl olivolja
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 burk cocktailtomater (ca 400 g)
2 dl urkärnade oliver (jag blandade svarta och gröna)
3 msk crema di balsamico
Salt & Peppar

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att skära upp zucchini och aubergine i mindre bitar.
Skala potatisen och skär även upp den i bitar, cirka 1 cm stora.
Värm upp olivolja i en kastrull och fräs zucchini, aubergine och potatis (plus ev. lök) i cirka 5-10 minuter.
Tillsätt sedan båda burkarna med tomat och låt puttra med lock i ytterligare 15 minuter.
Tillsätt oliver och crema di balsamico, salt och peppar och koka tills alla grönsaker är mjuka.

Servera med ris eller som jag gjorde, en blandning av quinoa, bovete och linser.

mellanoostern-gryta

Glöm inte att titta in hos: NellieAlexandraSylviaTina, Linda och Sandy för mer gröna recept!

3 Responses

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *