Chia Semla

by fredag, februari 12, 2016

Har du inte tröttnat på semlor än? Eller du kanske inte har hunnit äta någon semla i år? I så fall måste jag tipsa om denna supergoda kreation! Den är superlätt att göra och mycket nyttigare än en semla men smakar underbart gott! 

Chiapudding med smak av semla

{ PORTIONER: 1 / TIDSÅTGÅNG: 5 MINUTER (+60 MINUTER FÖR BLÖTLÄGGNING) }

INGREDIENSER:
0.5 dl mandlar
2-3 dadlar
2 dl havremjölk
2 msk chiafrön
1 tsk kardemumma
Kokosmjölk

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att lägga mandlarna i blöt, de bör stå i cirka 1 timme.
Blanda sedan mjölken med chiafrön och kardemumma och rör om ordentligt. (Lättast är att blanda i en burk som du sedan skakar)
Ställ undan chiamjölken i kylskåpet och låt den svälla under tiden mandlarna ligger i blöt.
(Även kokosmjölken ska försvaras i kylskåpet.)

Efter en timme häller du bort vattnet och mixar mandlarna i en matberedare. Tillsätt dadlarna och mixa tills en krämig massa.
För att göra kokosgrädde gräver du ur en del av den stelnade kokosmjölken från paketet/burken och vispar tills du har en bra konsistens, se hur du gör här! Vill man ha den sötare kan man tillsätta lite agavesirap eller liknande.

Häll upp mandelmassa, chiapuddig och grädde i ett glas och voila – Du har en supersemla! 🙂

chia-semla-3 chia-semla-2

 

2 Responses
  • Andrea
    februari 16, 2016

    Men hur gott lät inte det där, måste testas!! Vilka fantastiska bilder.

    • Catrin
      februari 17, 2016

      Tack Andrea, vad snäll du är! Den var verkligen supergod, så rekommenderar dig verkligen till att testa den! 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *