Buffalo Wings

by måndag, februari 8, 2016

Nu är det äntligen måndag igen, och det betyder att det är dags för Gröna Februaris andra recept! Jag fortsätter på temat med mysig helgmat. Förra helgen hade vi nämligen finbesök här hemma med både middag och spelkväll! Mitt lag förlorade, men vad gör det när både sällskapet och maten är toppen! Men vad bjuder man då  på när halva sällskapet är veg*ner och andra halvan är köttfantaster? Buffalo Wings så klart! Men inte vilka buffalo wings som helst, utan sådana som är gjorda på blomkål! Det är lätt att göra och smakar otroligt gott! 

cauliflower-buffalo-wings

Vegan buffalo wings

{ PORTIONER: 2-4 / TIDSÅTGÅNG: 60 MINUTER }
 

INGREDIENSER:
1 blomkålshuvud
1 dl valfri växtbaserad mjölk (Jag använde mig av Oatlys havremjölk)
1 dl vatten
1.5 dl mjöl (Jag använde mig av bovete/teff-mjöl)
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk kummin
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk cayennepeppar (valfritt, blir lite extra starkt)
Valfri BBQ-sås
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225c och skär upp bitar av blomkålen.
Blanda alla ingredienserna (utom blomkål och BBQ-sås) i en bunke tills du har en jämn smet.
Doppa bitarna av blomkålen i såsen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt i ugnen i cirka 15 minuter, och vänd blomkålsbitarna efter halva tiden. (Alternativet för att få de extra krispiga är att istället fritera blomkålsbitarna med smet i het olja, ca 5-10 minuter)
Ta ut plåten och doppa eller pensla hela blomkålsbitarna med BBQ-sås, stoppa sedan in de i ugnen igen i cirka 30 minuter så de blir lagom genomstekta. 
Servera gärna med lite rotfrukter och goda dippsåser som salsa och hummus.

vegan-buffalo-wings

Glöm inte att titta in hos: NellieAlexandraSylviaTina, Linda och Sandy för mer gröna recept!

8 Responses
  • Malin
    februari 8, 2016

    ”Ta ut plåten och marinera blomkålen med BBQ-sås, stoppa sedan in de i ugnen igen..”
    Marinera? ( Det brukar jag tolka som ”ligga länge och dra sig i en sås/kryddblandning) Ska det penslas? Doppas i såsen?
    Är mycket sugen på att bjuda mina köttätande vänner på detta, vill göra så perfekt som möjligt 🙂

    • catrin
      februari 8, 2016

      Hej Malin,

      Dåligt formulerat av mig, nu har jag ändrat. De ska självklart inte ”marineras” utan antingen doppas i BBQsås, eller pensla på BBQsås (vilket man själv föredrar). Så länge hela blomkålsbitarna täcks av sås 🙂

      Lycka till!

      • Malin
        februari 8, 2016

        Tack för snabbt svar, nu känner jag mig inte lika förvirrad längre 🙂

  • Sylwia
    februari 12, 2016

    mums! Kanon recept 🙂

  • Mårtenssons Kök
    februari 16, 2016

    Men vilket spännande recept! Vi äter vegetariskt minst en dag i veckan och är ständigt på jakt efter nya, roliga och goda recept och idéer och här hos dej finns det ju hur mycket gott som helst att ta del av. Dessa måste vi ju bara prova:)

    • Catrin
      februari 17, 2016

      Vad roligt att höra! Ja, det finns så himla mycket gott vegetariskt att äta, alltid roligt att både inspirera och inspireras! 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *