Mumsigt värre!

by tisdag, december 15, 2015

Kärleksmums, mockarutor, snoddas… Kärt barn har många namn eller vad brukar man säga? Det är inte så konstigt att just dessa har så många namn för de är verkligen supergoda! Jag gjorde därför min egna variant som är helt fri från vitt mjöl och socker, och självklart är det inte heller några ägg eller mjölk i.

Kärleksmums
{ PORTIONER: 10 / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }

INGREDIENSER, botten (ca 15 minirutor):
150 gram ”smör”/kokosolja
2 linfrö-ägg
10-15 dadlar
1 msk bakpulver
3-4 msk kakao
1,5 dl ikaffe mjölk
4 dl bovete- och teffmjöl

INGREDIENSER, glasyr:
12 dadlar
3 msk kaffe
1 tsk kokosolja
2 msk kakao

GARNERING:
Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225c och smörj en form med kokosolja.
Gör linfrö äggen och låt stå i kylskåp en liten stund.
Smält ”smöret” eller oljan om det behövs och låt det svalna.
Vispa ägg och dadlar till en jämn smet. Tillsätt bakpulver och kakao, därefter mjöl, mjölk och smör/olja.
Bred ut smeten i formen och grädda i mitten delen av ugnen i 225°C i ca 15-20 minuter.

Under tiden som kakan är i ugnen så kan du göra glasyren. Blanda alla ingredienserna i en matberedare tills det blir en jämn och fin smet. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Skär kakan i fyrkantiga bitar och ät direkt eller lägg i en burk och förvara kallt.

2 Responses
  • Ebba
    februari 18, 2016

    Åh ser supergott ut! Måste testa! 🙂
    Vilka fina matbilder du har på bloggen 🙂

    • Catrin
      februari 20, 2016

      Tack Ebba, vad gullig du är!

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *