Eko/Vegopizza (Glutenfri)

by måndag, december 7, 2015

I mina yngre dagar var pizza ofta på middagsmenyn men nu för tiden köper jag kanske pizza 1 gång om året, och då oftast på nyårsdagen! 
Något som däremot är både supergott (och faktiskt inte så onyttigt) är denna hemmagjorda vegopizza! Den är lätt att göra och man får välja topping hur man vill, mums!

Glutenfri, ekologisk vegopizza

{ PORTIONER: 2 / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }

INGREDIENSER, botten:
1 dl skalade sesamfrön
1.5 dl majsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 ”linfröägg”
1 dl växtbaserad mjölk
Valfria kryddor

INGREDIENSER, fyllning (valfritt):
Tomatsås
Paprika
Svamp
Kronärtskocka
Ruccola

GÖR SÅ HÄR:
Blanda de torra ingredienser till botten och vispa sedan ned mjölk och linfröägg så att det blir en smet.
Låt stå och dra en liten stund innan du breder ut smeten på bakplåtspapper.
Förgrädda pizzorna i mitten av ugnen cirka 10 minuter på 225c innan du lägger på tomatsås och topping.
Grädda sedan ytterligare 10-15 min.

Tips på topping:
Jag gillar när det är lite starkt, så i min tomatsås blandar jag gärna i lite Sambal Oelek eller chili.
Denna gång hade jag även lite pesto i tomatsåsen, det blev supergott!
Förutom lite vanlig paprika och svamp så toppade jag även med kronärtskocka och ruccola!
Lätt den godaste (och nyttigaste) pizzan jag ätit! Allt är ekologiskt, bortsett från kronärtskocka.

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *