Bjud in till soppkalas!

by torsdag, oktober 8, 2015

Finns det någon tid på året som passar bättre för fest än hösten? Vädret gör att vi drar oss inomhus, vi vill mysa och umgås. Och dessutom bjuder hösten på råvaror av högsta klass! Oavsett om du älskar att stå i köket och skapa eller om du tycker matlagning är ett nödvändigt ont kan du enkelt fixa en riktigt härlig höstfest. Lösningen? Ett soppkalas.

Fördelen med att bjuda på soppa är många. Du kan förbereda maten i god tid och istället umgås med dina gäster när de anländer. Både soppa och tillbehör går enkelt att variera för att passa alla smaker. Och, inte minst, soppa är fantastiskt gott utan att kosta skjortan… Här ett av våra favoritrecept, där toppingen till soppan serveras separat så att alla kan hitta sin favoritkombination. Avsluta sedan med en ren hyllning till hösten: Äppelpaj med extra allt.

Het höstsoppa med pumpa, curry och kokosmjölk
{ PORTIONER: 2 / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }

INGREDIENSER:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk färsk, riven ingefära
1 finhackad röd chili (ta ur kärnorna om du inte vill ha det så starkt)
1 msk curry
1-1½ kg butternutpumpa
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar

GÖR SÅ HÄR:
Dela pumpan, kärna ur den och ta bort skalet. Skär pumpan i mindre bitar. Fräs gul lök och vitlök i lite olivolja på medelvärme tills den är genomskinlig och mjuk. Tillsätt ingefära, chili, curry och pumpabitar och låt allt svettas i några minuter, men se upp så inget bränns. Häll sedan på kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Låt koka tills pumpan är mjuk, det tar 10-15 minuter. Mixa soppan slät och servera med ett urval av godsaker att toppa soppan med vid sidan av, så att alla kan välja sina favoriter.

Exempel på passande topping: Finhackad chili, rostade pumpafrön etc.
Servera soppan med: Olika sorters gott bröd + mjölkfritt smör och ost?

No Comments Yet.

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.