
Att experimentera i köket är något jag tycker är riktigt roligt och under sommarmånaderna vill man gärna äta kall mat. Då testade jag detta recept, och gud så gott det blev!
Råa rödbetsbollar
{ PORTIONER: ca 15 bollar / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }
INGREDIENSER:
2 rödbetor
1 morot
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl krossat linfrö
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl hasselnötter
Salt
Citron saft
Sambal Oelek
GÖR SÅ HÄR:
Skala och dela rödbetorna och moroten i bitar.
Mixa allt tillsammans tills det blir en röra.
För att få lite tuggmotstånd mixade jag hasselnötterna sist för sig, och blandade sedan i de större bitarna i röran.
Rulla sedan till bollar, och det är klart att servera!
Jag serverade dessa med cashewkräm och sallad, supergott!
Ebba
februari 21, 2016Åh vilken rolig idé, verkar spännande! 🙂
Catrin
februari 23, 2016De blev supergoda! Men tycker de passar bättre när det är varmare ut och man vill ha kall mat 🙂