Rödbetsbollar (raw)

by tisdag, augusti 18, 2015

Att experimentera i köket är något jag tycker är riktigt roligt och under sommarmånaderna vill man gärna äta kall mat. Då testade jag detta recept, och gud så gott det blev!

Råa rödbetsbollar
{ PORTIONER: ca 15 bollar / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }

INGREDIENSER:
2 rödbetor
1 morot
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl krossat linfrö
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl hasselnötter
Salt
Citron saft
Sambal Oelek

GÖR SÅ HÄR:
Skala och dela rödbetorna och moroten i bitar.
Mixa allt tillsammans tills det blir en röra.
För att få lite tuggmotstånd mixade jag hasselnötterna sist för sig, och blandade sedan i de större bitarna i röran.
Rulla sedan till bollar, och det är klart att servera!

Jag serverade dessa med cashewkräm och sallad, supergott!

2 Responses
  • Ebba
    februari 21, 2016

    Åh vilken rolig idé, verkar spännande! 🙂

    • Catrin
      februari 23, 2016

      De blev supergoda! Men tycker de passar bättre när det är varmare ut och man vill ha kall mat 🙂

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *